joi, 16 iunie 2011

Un articol interesant despre încălzire globală

Pentru toți cei panicați de încălzirea globală le recomand să citească acest articol. Poate vă luminează mințile despre cum unii manipulează datele mai degrabă, decât să accepte că teoriile lor sunt incorecte.

2 comentarii:

  1. Problema cu incalzirea asta globala, din punctul meu de vedere, e in felul urmator:

    - daca singura schimbare produsa de oameni era cresterea cantitatii de CO2 din atmosfera, atunci sunt sigur ca planeta nu ar fi avut de suferit prea mult, deoarece ar fi putut sa se echilibreze.

    - insa oamenii nu numai ca au crescut masiv cantitatea de CO2 din atmosfera, dar de asemenea au micsorat capacitatea de regerare a planetei prin defrisarile masive pe care le-a executat, plus prin poluare marilor si a oceanelor cu tot felul de substante.

    Deci problema nu trebuie privita unilateral, doar de pe pozitiile CO2-ului. Sunt studii care afirma ca o eruptie vulcanica poate elibera in atmosfera mai mult dioxid de carbon decat a eliberat intreaga omenire in tot secolul XX. DAR, omenirea este responsabila pentreu distrugerea capacitatii planetei de a se regenera.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu asta, dar cand aud diversi "oameni de stiinta" cu planuri fantasmagorice de a capta dioxid de carbon si a-l stoca sub pamant, deja ma ia toti dracii.

    RăspundețiȘtergere