luni, 17 ianuarie 2011

HTPC - Continuarea


Miercuri mi-a venit jucăria. După câteva ore de muncă am reușit să modific carcasa, astfel încât să încapă tot ce vroiam să-i pun. Acuma are unitate de BD, hard și placa de bază e montată.


Suportul pentru placa de bază l-am reciclat dintr-o carcasă normală ATX, pe care am tăiat-o la dimensiuni potrivite. Acum puteți admira "opera" completă.


Ce mai lipsește este plăcuța care leagă panoul de comandă de calculator. Pentru aceasta mi-a venit un ATMega16 vineri, dar n-am avut timp să mă ocup de ea. Astfel momentan pornesc calculatorul cu șurubelnița :).

Sistemul se încălzește destul de puternic, mai ales placa video integrată. Temperatura maximă a fost cam 65 de grade Celsius. Probabil că îi voi monta ceva ventilator silențios (cu Q-Fan control activat), care să-l țină sub 50 de grade. Din testele mele rămâne și așa destul de silențios.
Între timp i-am instalat Ubuntu 10.10 versiunea de 32 de biți. După ce vine a doua memorie, o să schimb kernelul pe versiunea care suportă PAE (Physical Address Extension) - o extensie care permite unui sistem de 32 de biți să acceseze mai mult de 3GB de memorie RAM.
După instalarea XBMC am observat că am o groază de screen tearing. După ce m-am jucat cam o oră cu rata de refresh, fără vreun succes, am găsit pe un forum o idee care a rezolvat instant problema. A trebuit doar să dezactivez efectele vizuale din Ubuntu și tearing-ul a dispărut.
În final am pus în funcțiune și telecomanda, astfel dacă săptămâna aceasta termin panoul de comandă, sistemul va fi complet funcțional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu